Alle maatregelen op een rij

Zoals steeds staat zorg voor de mensen voorop in het museum. Hou dus afstand van de andere museumbezoekers. Raak geen voorwerpen aan, maar laat je wel raken door onze collectie!

Dit weet je best vooraf

• Het museum is toegankelijk voor individuele bezoekers.
  • Bubbelbezoeken tot 7 personen kunnen.
  • Je draagt een mondmasker.
  • Je kan het museum bezoeken tussen 13.30 en 17 uur. Een bezoek duurt gemiddeld 60 minuten.
  • Elke 20 minuten worden er bezoekers toegelaten. Het laatste tijdsslot start om 15u50.
  • Er zijn maximum 20 bezoekers tegelijkertijd in het gebouw.
  • Om deze maatregelen op te volgen is reserveren verplicht. Je reserveert bij voorkeur via het online formulier hieronder. Toch kan je ook via mail of telefonisch tijdens de openingsuren reserveren.
  • Je kan een voorkeur uur doorgeven in je reservatie. Je ontvangt een bevestiging van jouw effectieve uur.
  • Betalen doe je nog steeds in het museum. Dat gebeurt met grote voorkeur elektronisch en contactloos.

RESERVEER NU JE TICKET

Een ticket gereserveerd?

• Draag een mondmasker.
  • Was voor en na je bezoek meteen je handen.
  • Kom niet te vroeg of te laat. Respecteer het uur van je reservatie.
  • Vermijd het gebruik van de vestiaire en beperk jassen en (grote) tassen. Kom je met de auto? Laat jassen en rugzakken daar.
  • Weet dat interactieve delen in de museumzalen uit veiligheidsoverwegingen niet in gebruik zijn. Je kan ze wel op de website downloaden.
  • Assistentiedieren zijn nog steeds welkom.
  • Vergeet je betaalkaart niet, je kan contactloos betalen.
  • Tip: neem oortjes voor je smartphone mee om de audiogids te beluisteren.
  • Meld af als je ziek bent.

Welkom in het museum

• Volg het aangegeven parcours en de richtlijnen op de borden.
  • Volg de regels van social distancing en houd voldoende afstand (1,5 meter) van bezoekers en medewerkers.
  • Raak geen voorwerpen aan.
  • Verschiet niet van onze pestdokter ;-)
  • Maar vooral: geniet en neem je tijd!

Beschermingsmaatregelen

• Een mondmasker is verplicht. Het museum biedt geen maskers aan.
  • De tentoonstellingen en kinderparcours zijn aangepast zodat je nergens iets hoeft aan te raken.
  • Was voor en na je bezoek meteen je handen.
  • Gebruik de handgels die we ter beschikking stellen.
  • Een hoestkriebel of niesbui? Gebruik de binnenkant van je elleboog.
  • Klinken, gladde oppervlaktes, toiletten,… reinigen we met grote regelmaat en veel zorg.
  • De balie is voorzien van plexiglas.
  • Er worden geen audiogidsen uitgeleend. Je kan de bestanden rechtstreeks op je eigen smartphone downloaden.