Museumspelen

Actief door het museum! Wij zorgen voor aangepaste kinderparcours. Het museumteam nam ze onder (veilig ontsmette) handen.
Reserveer je plekje en je spelletje.

Schatten van Vlieg 2021

Vlieg mee door het museum. Stil zijn en nergens aankomen? Niet tijdens deze zomermaanden! ZZZZZzzzzzzzoef door het Gasthuismuseum! Er staat een loopfietsje klaar voor je peuter of kleuter, maar vergeet niet af te stappen voor een gekke kijkopdracht, een blik in een boekje of een tip die je naar de schat van Vlieg leidt!

Museumspel 'Moord in het Gasthuismuseum'

Verdacht overlijden in het Gasthuismuseum! Alles wijst in de richting van moord. Het museum huurt je in als detective. Aan jou om de moordplaats, het moordwapen en alle details van de misdaad te vinden. Als alles goed gaat ken je op het einde de moordenaar én alle spannende plekjes in het museum!

Smartphonegame 'Dimpna, de machtige madam'

Neem je eigen smartphone mee en download de Dimpnagame aan de museumbalie. Begrijp jij de plattegrond en vind je de juiste kamer? In elke ruimte daagt de game je uit gelinkt aan museumvoorwerpen. Slaag je, dan win je een attribuut van Dimpna. Vind er zo veel mogelijk! Op het einde van de game heb je het museum ontdekt én ken je de Dimpnalegende.

Fotozoektocht 'Ik zie … ik zie' 

Je gaat op snelverkenning door de museumruimtes en verzamelt alvast enkele tips. Daarna begint de zoektocht. Wie lukt het om de juiste beschrijving en plaats te linken aan de foto? Vind jij de juiste voorwerpen van vroeger?

Reserveer je plekje

  • Spel Gasthuismuseum Kristof Donné
  • Pestdokter Gasthuismuseum Kristof Donné
  • Dimpna app Stad Geel
  • Dimpna app Stad Geel