Museumspelen

Actief door het museum, met z’n twee of net in groep, met kids of met een zotte bende, met oude of nieuwe vrienden! Het Gasthuismuseum daagt je uit om even gastvrij als Geel te zijn. Wij zorgen voor een vriendenprijsje!

Museumspel 'Moord in het Gasthuismuseum'

Verdacht overlijden in het Gasthuismuseum! Alles wijst in de richting van moord. Het museum huurt je in als detective. Aan jou om de moordplaats, het moordwapen en alle details van de misdaad te vinden. Als alles goed gaat ken je op het einde de moordenaar én alle spannende plekjes in het museum!

 

Smartphonegame 'Dimpna, de machtige madam'

Je krijgt een smartphone met daarop de Dimpna game. Begrijp jij de plattegrond en vind je de juiste kamer? In elke ruimte daagt de game je uit gelinkt aan museumvoorwerpen. Slaag je, dan win je een attribuut van Dimpna. Vind er zo veel mogelijk! Op het einde van de game heb je het museum ontdekt én ken je de Dimpnalegende.

 

Fotozoektocht 'Ik zie … ik zie' 

Je gaat op snelverkenning door de museumruimtes en verzamelt alvast enkele tips. Daarna begint de zoektocht. Wie lukt het om de juiste beschrijving en plaats te linken aan de foto? Vind jij de juiste voorwerpen van vroeger?

 

 

Laat weten dat je komt spelen

  • Spel Gasthuismuseum Kristof Donné
  • Pestdokter Gasthuismuseum Kristof Donné
  • Dimpna app Stad Geel
  • Dimpna app Stad Geel