Wie is wie?

Diensthoofd erfgoed

Gonnie Leysen is sinds 2019 het fiere diensthoofd van het Gasthuismuseum. Ze studeerde moderne geschiedenis (KULeuven) en daarna archivistiek (VUB). Net als de 17de-eeuwse moeder overste Joanna Donckaerts staat ze centraal in de werking van het museum. Als archivaris focust ze op een goed behoud en beheer van de collectie.

Beleidsadviseur museum

Jolien Hoekx kreeg de ronkende titel Beleidsadviseur Museum. Ze studeerde Taal-en letterkunde (KULeuven). Net zoals overste Petronella Bauts bekwaamde ze haar in management (Cultuurmanagement, UA). Petronella Bauts bouwde het kloostergebouw van 1663, Jolien bouwt verder aan de museumwerking.

Museummedewerkers

Solange Abbeloos versterkt sinds 2017 het Gasthuismuseum. Als creatieve en administratieve duizendpoot is ze verantwoordelijk voor evenementen en projecten. Ze zorgt ervoor dat er steeds iets te beleven valt in en om het museum.

Martien Tant maakt in 2016 van haar passie haar werk. Als administratief medewerker en museumgids zorgt ze niet alleen voor een warm onthaal, maar is ze verantwoordelijk voor de zorg van de archieven en collecties. Bij haar ben je direct aan de juiste bron.

Chantal Vandeplas startte in 2000 als administratief medewerker voor de toenmalige vzw. Haar kennis en haar functie breidde met de jaren uit. Vandaag deelt ze haar kennis als gids en als gerespecteerd collega. Ze specialiseerde zich in doelgroepenwerking: van educatieprojecten tot intensieve samenwerkingen met zorginstellingen.

Ondersteuning

Ellen Boonen zorgt ervoor dat er sinds 2021 geen vuiltje aan de lucht hangt. Zij is verantwoordelijk voor veilig en kwalitatief poetswerk. Met haar kennis van diverse materiaalsoorten draagt ze zorg voor het gebouw en de voorwerpen.

Annemie Geyskens draagt vanaf 2015 zorg voor de collectie. In haar functie combineert ze het onderhoud van de gebouwen en de voorwerpen met collectiezorg. Ze onderhoudt, controleert en aarzelt niet om preventieve en corrigerende acties uit te voeren.

Maarten Mertens is technisch medewerker en sedert 2017 in dienst van het Gasthuismuseum. Zijn passie voor erfgoed en hout, zorgen ervoor dat hij steeds in de weer is. Vind je hem niet in de tuin of in het depot, dan vast en zeker wel in zijn atelier.